Schikdraad hek

Schrikdraaddetectie

Bent u op zoek naar een hekwerk met schrikdraad of wilt u uw hekwerken uitrusten met schrikdraad? Dan bent u bij Gelmo aan het juiste adres voor schrikdraaddetectie. Schrikdraad is zeer geschikt om mensen af te schrikken die ongevraagd uw terrein willen betreden. Het kan ook gebruikt worden om dieren binnen een bepaald terrein te houden. Schrikdraad is bestand tegen regen, wind, mist, sneeuw, hagel en vorst en is hierdoor een zeer betrouwbaar beveiligingssysteem. Een systeem met schrikdraad kan op verschillende omheiningen worden geplaatst en is ideaal voor bijvoorbeeld hekwerken, poorten en muren.

+ 100 jaar ervaring
24/7 bereikbaar
Landelijke dekking

De werking van Gelmo schrikdraad

Zodra indringers in aanraking komen met het schrikdraad krijgen zij een pijnlijke schok. De schok verwondt de indringer niet, maar is zeker niet aangenaam. Wanneer een persoon in aanraking komt met het schrikdraad, wordt dit direct gedetecteerd door het systeem. Hierbij is mogelijk om direct een melding te versturen naar de beveiliging of politie, vervolgens kunnen zij eventueel via geïnstalleerde camera’s de situatie bekijken. Ook wanneer indringers het schrikdraad proberen te saboteren wordt er direct een melding verstuurd. Zo bent u voordat de indringers überhaupt op het terrein zijn op de hoogte van het ongewenste bezoek. Als het schrikdraad door een vogel of een ander dier wordt aangeraakt, zal het systeem dit niet als een indringer zien. Hierdoor is de kans op een vals alarm klein.

Hoe ziet het systeem eruit?

Het schrikdraadsysteem bestaat uit een aantal horizontaal liggende draden. Bij de standaarduitvoering zijn de draden vijftig centimeter boven de hekwerklijn geplaatst. Afwijkingen zijn mogelijk en worden op locatie besproken en bekeken met onze adviseur. Het schrikdraad kan geleverd worden met een verschil tussen de draden van 10 tot 30 centimeter. Het systeem wordt aan de binnenzijde van het hekwerk en de poorten gemonteerd. Het detectiesysteem kan gemonteerd worden tot hoogtes van 4 meter en kan worden ingesteld op hoog- en laagspanning. Hoogspanning zorgt voor de schokken. Het is mogelijk om het systeem overdag automatisch over te schakelen op laagspanning. Zo krijgen personen die overdag in aanraking met het systeem komen alleen een ultra lichte prikkel. Sabotage wordt altijd herkend, ook wanneer het systeem op laagspanning staat ingesteld. Schrikdraad kan ook op poorten worden geplaatst. Het draad beweegt dan mee met de poort en is onderbroken op de vleugel in openstand.

Een schrikdraadsysteem voor uw bedrijf?

Gelmo schrikdraadsystemen zijn geschikt voor allerlei soorten bedrijven en situaties. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via het contactformulier of telefonisch via 024 – 35 80 77 7.