Enkele vrijdragende toegangspoort met doorgestoken spijlen

Gronddetectie

Met een gronddetectie systeem van Gelmo kunt u uw terrein beveiligen tegen ongewenste bezoekers. Het detectiesysteem wordt in de grond geplaatst en is hierdoor niet zichtbaar. Weersomstandigheden hebben geen invloed op het systeem waardoor het systeem uiterst betrouwbaar is. Het systeem is in verschillende ondergronden te plaatsen en de installatie vergt slechts een kleine ingreep. De sensoren werken zowel onder een zachte als een harde ondergrond. Een gronddetectiesysteem kan dus onder gras of zand worden geplaatst. Maar ook onder een geasfalteerde weg of parkeerplaats is plaatsing mogelijk.

+ 100 jaar ervaring
24/7 bereikbaar
Landelijke dekking

Ongewenste bezoekers

Het gronddetectiesysteem werkt op basis van drukverschillen en trillingen. Tijdens de installatie worden twee ‘slangen’ (gevuld met een vloeistof) in de grond geplaatst. Deze slangen liggen ongeveer 1,5 meter diep en circa 30 cm. van elkaar verwijderd. Via een elektrisch membraan zijn de slangen aan een sensor gekoppeld. Dit membraan meet trillingen en drukverschillen in de slangen. Ook is het mogelijk om een systeem te plaatsen waarbij een kabel door een aantal sensoren gaat. Zodra een sensor een trilling of drukverschil constateert, wordt dit geanalyseerd. De software beoordeelt of de trilling of het drukverschil zwaar genoeg is voor een ongenode gast. Is de trilling zwaar genoeg? Dan geeft de sensor direct een melding of gaat het alarm af. Er kan dan vanuit huis of vanuit een meldkamer (bijvoorbeeld via camera‚Äôs) worden gekeken of er een indringer is. Vervolgens bepaalt u of u een alarm laat afgaan of dat er direct contact wordt gelegd met de beveiliging of de politie.

Een geschikt detectiesysteem voor elk bedrijf

Het gronddetectiesysteem van Gelmo is zeer betrouwbaar. Het systeem is nagenoeg onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur. Wilt u uw bedrijventerrein beveiligen tegen ongewenste bezoekers? Dan is dit systeem ideaal. Het systeem is niet alleen geschikt voor bedrijventerreinen, maar ook voor gevangenissen, (lucht)havens, overheidsinstanties en terreinen met een hoog risico op indringers.

Advies over detectiesystemen?

Heeft u interesse in een gronddetectiesysteem van Gelmo of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw terrein? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan voor u klaar. U kunt contact opnemen via ons contactformulier. Of bel ons op (024) 358 07 77.