Drie armige tourniquet met puntenkam

Tourniquet

Een tourniquet, ook wel een draaideur of draaihek genoemd, is zeer geschikt als toegangscontrole. U heeft met een tourniquet controle over bezoekersstromen op uw terrein. Tourniquets worden vaak ingezet op openbare locaties. Denk aan dierentuinen, speeltuinen, voetbalstadions, luchthavens, fietsenstallingen en sportclubs. Ook steeds meer bedrijven kiezen vaak voor dit type poort. Het grote voordeel van een draaihek is dat je steeds een enkel persoon toegang geeft. Hierdoor is het lastiger voor meerdere personen om tegelijkertijd binnen te komen. Met een tourniquet voorkomt u dat ongeautoriseerde personen uw terrein betreden. De meeste tourniquets werken op basis van een elektromagnetische aandrijving. Hierdoor hoeft u niet hard te duwen. Er zijn ook tourniquets met automatische draaideuren. De draaideur beweegt dan automatisch zodra een persoon wordt gedetecteerd.

De mogelijkheden van een tourniquet

Een tourniquet heeft veel mogelijkheden als het gaat om toegangscontrole. Zo is het mogelijk om een tourniquet te voorzien van verschillende toegangssystemen. U kunt ervoor kiezen om de draaideur slechts één kant op te laten draaien. Bezoekers kunnen dan, bijvoorbeeld, alleen het terrein verlaten en daarna niet meer betreden. Hierdoor kun je met twee tourniquets al heel gemakkelijk een ingang en uitgang creëren. De tourniquets zijn uit te rusten met een puntenkam of een dak. Zo wordt het voor ongewenste personen nog moeilijker om het terrein te betreden. Daarnaast zijn er nog verschillende mogelijkheden betreft uitstraling, aandrijving en grootte. U kunt kiezen voor gebogen of rechte buizen of voor een mechanische of handmatige aandrijving. De tourniquets passen goed bij de hekwerken van Gelmo maar zijn mogelijk ook in te bouwen in bestaande constructies.

Fietstourniquet

Een fietstourniquet is de ideale oplossing als toegangscontrole voor bijvoorbeeld een bedrijventerrein. Werknemers die op de fiets naar het werk komen kunnen eenvoudig naar binnen en ongewenste bezoekers kunnen uw terrein niet betreden. Bij dit type tourniquet gaan de draaideuren na autorisatie, voor de betreder en de fiets, tegelijk open. Vervolgens sluiten de draaideuren automatisch nadat de persoon en de fiets door de tourniquet zijn gegaan.

Tourniquet op uw terrein?

Wilt u een tourniquet kopen? De tourniquets van Gelmo zijn in diverse varianten verkrijgbaar en zijn volledig aan te passen naar uw wensen en (veiligheids)eisen. Wij voorzien u graag van een juist advies wat betreft maatvoering, uitvoering en samenstelling. Indien u meer informatie wenst kunt u rechtstreeks met ons contact opnemen via (024) 358 07 77. Of vul ons contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.